Balıkesir'de dünün gündemi (18 Şubat 2022 Cuma)

Balıkesir ve ilçelerinde dünün gündemine giren haberleri ve gelişmeleri haberimizin devamında okuyun...

Balıkesir'de dünün gündemi (18 Şubat 2022 Cuma)

Üst geçide şehidin adı verildi

Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye'de makine operatörü olarak görev yaparken teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Cihan Gökkaya'nın adı, görev yaptığı kurumun önündeki yaya üst geçidinde yaşatılacak.

Haber

Geçici görev gereği bulunduğu Suriye’nin Resulayn Kentinde Barış Pınarı Harekât Bölgesinde hain teröristlerin saldırısı sonucunda şehit edilen Balıkesirli Cihan Gökkaya’nın adı, bağlı bulunduğu Balıkesir DSİ 25. Bölge Müdürlüğü Makine İmalat Donatım Şube Müdürlüğünün önündeki üst geçitte yaşatılacak.

Balıkesir'de DEAŞ operasyonu

DEAŞ Silahlı Terör Örgütünün finans kaynaklarının deşifre edilmesine yönelik olarak Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca 13 şüpheliye yönelik Balıkesir, Adana, Ankara, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Şanlıurfa’da çeşitli adreslere baskınlar yapıldı.

Haber

Operasyon neticesinde 11 şüpheli yakalanırken, 2 şüpheli ise aranıyor.

Başkan Yücel Yılmaz, esnafı dinledi

Bağlar Sokağı esnafının güler yüzle karşıladığı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tekstil atölyesinde dikiş attı, oklava ile hamur açtı, Kunduracı Hasan amcadan da bağlama dinledi.

Haber

Cuma namazının ardından kahvede vatandaşlarla bir araya gelen heyet ardından Bağlar Sokağı’nda esnafın kapısını çalıp kolaylıklar diledi.

Esnafın güler yüzle karşıladığı Başkan Yılmaz, tekstil atölyesinde dikiş attı, oklava ile hamur açtı, Bağlar Sokağı’nda Kunduracı Hasan Yüksel’den bağlama dinledi.

Erdek Sosyal Yardımlaşma Vakfı ihtiyaç sahiplerinin yanında

Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 2021 yılı içinde, ihtiyaç sahiplerine toplam 6 milyon 888 bin 173 lira 42 kuruş ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Keçici, vakfın öz kaynaklarından 1169 haneye 1 milyon 120 bin 192 lira 32 kuruş nakdi yardım, 1059 haneye 52 bin 636 lira 48 kuruş ayni gıda yardımı, 846 haneye 506 bin 425 bin 87 kuruş ayni kömür yardımı olmak üzere toplam 1 milyon 679 bin 254 lira 67 kuruş yardım yapıldığını söyledi.

Balıkesir'de 10 dakika süren sağanak yağış etkili oldu

Balıkesir’de öğleden sonra başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. 10 dakikalık yağmura dışarıda yakalanan vatandaşlar ise kapalı yerlere sığınmaya çalıştı.

Haber

Yağmur nedeniyle trafikte de aksamalar oldu. Yolda biriken sular nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Ana caddelerde uzun araç kuyrukları oluşurken, Balıkesir Meteoroloji Müdürlüğü yağışların hafta sonuna kadar aralıklarla sürebileceğini söyledi.

Burhaniye'de yağmur bulutları ilgi çekti

Haber

Burhaniye’ de öğlen saatlerinde başlayan sağanak, öğleden sonra da aralıklarla sürdü. Yağmur öncesi, gökyüzündeki bölgesel yağmur bulutlarının görüntüsü ise ilgi çekti. Fotoğraflanan anlarda, yalnızca bir bölgede yağan yağmur ise görenleri şaşırttı.

Çocuklarla yüzde 100 mutluluk

Kepsut Belediyesi kültürel etkinlik faaliyetleri kapsamında ilçedeki ilk okul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 100 çocuğu sinemaya götürdü. 'Eren' filmini izleyen ilk okul ve orta okul öğrencileri daha sonra alışveriş merkezinde yemek yiyerek güzel vakit geçirdi.

Haber

Kültürel faaliyetlerin devam edeceğini söyleyen Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, öğrencilerin çeşitli etkinliklerle sosyal hayatlarının gelişmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bandırmalı tiyatroculardan Ferit Öter vefat etti

Bandırma’da doğan Öter, 1954-1983 yılları arasında, Bandırma İcra Dairesi’nde memur olarak görev yapmıştı.1950’li yıllarda, Bandırma’daki yerel tiyatro topluluklarındaki çeşitli oyunlarda rol alarak başarısıyla dikkati çeken Öter, “Tiyatro, bizim sevdamızdı” demişti.

Hem Bandırma’da, hem de yöresine yapılan turnelerdeki tiyatro oyunlarında başarısıyla dikkati çeken Ferit Naci Öter, dün Hacıyusuf Camii’nde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi.

Deniz çekilmesi Bandırma'da devam ediyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir buçuk aydır devam eden deniz çekilmesini değerlendiren S. S Çakıl Köyü ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakkı Sır, çekilmenin gel-git olayı olduğunu söyledi.

Haber

Bandırma’da bir buçuk ay önce çekilen denizde çekilme devam ediyor. Vatandaşlar denizin çekilen bölgesini merakla izlerken, S. S Çakıl Köyü ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakkı Sır, deniz çekilmesi olayını değerlendirdi.