Balıkesir'de okullar tatil olacak mı? Balıkesir hava durumu

Türkiye'nin birçok bölgesini etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, bazı illerde eğitime ara verilmesine neden olurken, Balıkesir'de sabah saatlerinden itibaren ara ara başlayan ve akşama doğru yoğunlaşan kar yağışının etkisini gece boyunca sürdürmesi bekleniyor. Balıkesir'de okullar tatil mi soruları sosyal medyada artarken, devam eden kar yağışı ile ilgili Balıkesir Valiliği henüz bir kar tatili açıklaması yapmadı.

Balıkesir'de okullar tatil olacak mı? Balıkesir hava durumu

Balıkesir'in kuzey ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, Balıkesir Valiliği Balya, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas, Marmara ve Susurluk ilçelerinde, 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren 2 gün süreyle eğitime ara verildiğini duyurmuştu.

10 Mart Perşembe sabahından itibaren Balıkesir merkez ilçelerinin yüksek kesimlerinden başlayarak ara ara etkili olan kar yağışının gece boyunca 11 Mart Cuma günü etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Balıkesir'de kar tatili olacak mı?

Balıkesir Valiliği'nden haberimiz yayına hazırlandığı saatlerde henüz bir açıklama yapılmazken, Balıkesir merkezinde kar yağışının artarak devam etmesine bağlı olarak ulaşımda yaşabilecek olumsuzlukların göz önüne alınacağı ve buna göre eğitime ara verilip verilmeyeceği konusunda karar alınabileceği belirtiliyor.

Balıkesir'de hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Balıkesir ve çevresinde 10 Mart Perşembe ve 11 Mart Cuma günleri kar yağışının beklendiği belirtilirken, Perşembeyi Cumaya bağlayan gece hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor.

Haber

İşte Balıkesir için 5 günlük hava tahmini ve sıcaklıklar:

  • 10 Mart Perşembe: Kar yağışlı. En düşük 0, en yüksek sıcaklık 4 derece.
  • 11 Mart Cuma: Kar yağışlı. En düşük -3, en yüksek sıcaklık 1 deece.
  • 12 Mart Cumartesi: Parçalı bulutlu. Yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar 7 derece düşüyor. En düşük -5, en yüksek sıcaklık 1 derece.
  • 13 Mart Pazar: Kar yağışı bekleniyor. Gece en düşük sıcaklık -6 derece, gündüz en yüksek sıcaklık 3 derece.
  • 14 Mart Pazartesi: Parçalı bulutlu. Yağış beklenmiyor. Gece en düşük sıcaklık -5 derece olurken, gündüz en yüksek sıcaklık 4 derece olacak.

Haber

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü

HaberKaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü