Benzinlikte hayat kurtaran hamle kamerada

Bursa'da benzinlikte soluk borusuna incir kaçan vatandaşı Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Benzinlikte hayat kurtaran hamle kamerada

Bursa’da benzinlikte soluk borusuna incir kaçan vatandaşı Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Mustafakemalpaşa ilçesinde benzin almak için gittiği belediyeye ait istasyonda soluk borusuna kaçan incir sebebiyle boğulma tehlikesi yaşayan vatandaşa ilk müdahaleyi çalışanlar yaptı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda saniyeler içerisinde Heimlich manevrası uygulayarak vatandaşı kurtaran belediye çalışanlarına Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’dan özel ödül geldi.

Mustafakemalpaşa’da benzin istasyonunda boğazına incir çekirdeği kaçan vatandaş, nefessiz kalınca can havliyle benzin istasyonu çalışanlarına koşarak ilk müdahaleyi yaptırdı.

Nefes almakta zorlanan vatandaşın yardımına istasyon çalışanları koştu. İlk doğru müdahaleyi yapan istasyon çalışanları Heimlich manevrası ile vatandaşın hayatını kurtardı. İlk müdahale benzin istasyonunun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

“İşe başlamadan önce aldığımız ilk yardım eğitimleri ile bir hemşehrimizin hayatına dokunduk. Çok mutluyuz” diyen istasyon çalışanları, ilk müdahale sonrasında 112 Acil Servis çağırarak vatandaşın hastaneye sevk edilmesini sağladı.

Doğru müdahaleleri sayesinde bir vatandaşın hayatına dokunan Mustafakemalpaşa Belediyesi çalışanları, Belediye Başkanı Mehmet Kanar’dan takdir topladı. “Hayat bir nefes insanoğlu bir nefese bağlı yaşıyor. Sağlık her şeyin başında geliyor. Bu ciddiyetle çalışma süresi boyunca düzenli aralıklarla eğitimler düzenleyerek çalışanlarımıza her konuda yetkinlik sağlamaya çalışıyoruz. Hemşehrime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hastaneden aldığımız bilgilere göre herhangi bir sağlık sorunu yokmuş. Rabbime çok şükür. Ekip arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Kanar, herkesin ilk yardım eğitimleri alması gerektiğini belirterek, kısa bir süre içerisinde ilçenin merkezi konumunda bulunan Adnan Menderes Meydanı’nda konuyla ilgili büyük bir seminer düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.