Çiftçiye sıfır faizli kredi ile elektrik borcu faizlerinin yüzde 50'sini silme imkanı

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankası ile imzaladıkları protokolle çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verecek. Bu imkanla elektrik borcu faizlerinin yüzde 50'si silinerek, çiftçilere ve tarımsal sulama birliklerine destek sağlanacak.

Çiftçiye sıfır faizli kredi ile elektrik borcu faizlerinin yüzde 50'sini silme imkanı

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankası ile imzaladıkları protokolle çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verecek. Bu imkanla elektrik borcu faizlerinin yüzde 50’si silinerek, çiftçilere ve tarımsal sulama birliklerine destek sağlanacak.

Tarım sektörünün gelişmesi yönünde sürdürdüğü faaliyetler ile her zaman çiftçinin yanında olan Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankası ile yapmış olduğu iş birliğiyle, birikmiş elektrik borcu faizlerinin yüzde 50’sini silerek çiftçilere destek olacak.

Cumhurbaşkanı Kararı’yla 18 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğ çerçevesinde, Ziraat Bankası tarafından kullandırılacak “Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi” ile çiftçiler ve sulama birlikleri, geçmiş dönem elektrik borçları için faizsiz beş yıl vadeye kadar ödeme imkanı ve yeni dönem elektrik borçları için de faizsiz, bir yıl vadeye kadar ödeme fırsatından faydalanabilecek.

Bu fırsattan faydalanmak isteyenlerin, Aydem Perakende ve Gediz Perakende Müşteri İlişkileri Merkezlerinden Tarımsal Elektrik Borcu Kapama Bildirim Formunu temin ederek Ziraat Bankası şubelerine başvurmaları gerekiyor.