Yıldırım'ın sokaklarına 10 ayda 32 bin ton asfalt serildi

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri amacıyla asfalt serme çalışmalarını sürdürüyor.

Yıldırım'ın sokaklarına 10 ayda 32 bin ton asfalt serildi

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri amacıyla asfalt serme çalışmalarını sürdürüyor.

“Ulaşılır kent Yıldırım” hedefiyle ilçenin çehresini değiştirmeye devam eden Yıldırım Belediyesi ekipleri ilçenin hayat kalitesini artırmak adına altyapı ve asfalt çalışmalarında belirlenen hedefleri aşmak için aralıksız çalışıyor. Yıldırım Belediyesi, 71 mahallede planlanan program dahilinde eskiyen ve bozulan yollara asfalt serim çalışmalarını sürdürüyor. Asfaltlama, yama ve kaplama çalışmalarıyla hem yollarda kalite standartlarını yükselten Yıldırım Belediyesi hem de yol şartları nedeniyle yaşanması muhtemel kaza riskini minimuma düşürüyor.

Ulaşım Hizmetleri ekipleri, 2022 yılının 10 aylık süresinde 31 bin 850 ton asfalt kaplama, 14 bin 995 ton yamayı Yıldırım’ın sokaklarıyla buluştururken 75 bin metrekare parke ve 32 bin metrekare bordür döşedi. Ekim ayı boyunca da yoğun bir tempoyla çalışan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Teferrüç, Mollaarap, Sıracevizler ve Musababa mahallesinde asfalt, Vakıf, Musababa, Hamamlıkızık, Samanlı, Hacıseyfettin, Kurtoğlu, Fidyekızık ve Ertuğrulgazi mahallesinde parke ve bordür çalışmaları gerçekleştirerek sokakları yeni bir görünüme kavuşturdu.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Daha güzel ve yaşanabilir bir Yıldırım” için çalıştıklarını söyledi. Başkan Yılmaz, belediye ekiplerinin, ilçenin birçok noktasında altyapı ve üst yapı çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Yıldırım’ın bütün cadde ve sokaklarında talep ve ihtiyaçlara göre eksiklikleri gideriyoruz. Mevcut yollarda yenileme çalışmalarının yanı sıra yeni imar yolları açarak araç ve yaya trafiğini rahatlatacak ciddi ulaşım yatırımlarını hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, daha yaşanabilir bir Yıldırım inşa etmek hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm imkânlarımızı seferber ederek Yıldırım için hizmet üreteceğiz” dedi.