Antep'in dünyaca ünlü lezzetleri Bodrum'da

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, yerel ürün ve üreticilere destek olmak, yöresel lezzetleri evrensele taşımak amacıyla 4 yıl önce başlattığı 'Lezzet Günleri' etkinliklerine devam ediyor. Antakya'nın ardından bu kez de UNESCO'nun 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na gastronomi alanında katılan Gaziantep'in dünyaca ünlü lezzetlerine ev sahipliği yaptı.

Antep'in dünyaca ünlü lezzetleri Bodrum'da

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, yerel ürün ve üreticilere destek olmak, yöresel lezzetleri evrensele taşımak amacıyla 4 yıl önce başlattığı ‘Lezzet Günleri’ etkinliklerine devam ediyor. Antakya’nın ardından bu kez de UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında katılan Gaziantep’in dünyaca ünlü lezzetlerine ev sahipliği yaptı.

Yerel değerlere hak ettiği değerin gösterilmesi için rol üstlenen Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, 23-25 Ağustos tarihleri arasında Antep Lezzet Günleri’ne ev sahipliği yaptı.

UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na 2015 yılında gastronomi alanında katılan Gaziantep’in mutfağına özel düzenlenecek etkinlik kapsamında, Hapimag Sea Garden Resort’un Yeme&İçmeden Sorumlu Baş Şefi Orhan Demirok ve Hapimag Gastro Team ile araştırmacı, yazar ve Gaziantep yemekleri uzmanı M. Ragıp Güzelbey, Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi ve MUSEM’in profesyonel aşçıları birbirinden lezzetli menüler hazırladı.

Yerel tedarikçileri desteklemek amacıyla yemeklerde kullanılan tüm ürünler Gaziantep yöresinden temin edildi. Beyran çorbası, Yuvarlama, Simit Kebabı, Ali Nazik, içli köfte, firik pilavı gibi Antep denince akla ilk gelen lezzetlerden olan fıstıklı baklava ve daha niceleri etkinlik süresince otel misafirlerinin beğenisine sunuldu.

“Yöreselden Evrensele”

Başta Türkiye’ye özgü yerel lezzetler olmak üzere dünya çapındaki birçok farklı mutfakları misafirlerinin beğenisine sunduklarını kaydeden Orhan Demirok, otelin sürdürülebilir gastronomi alanında gerçekleştirdiği çalışmaları şöyle aktardı: “Otel olarak, yöreselden evrensele bakış açımızla hareket ediyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen geniş misafir profilindeki herkesin deneyimlemek istediği geleneksel tatları “Yöreselden Evrensele” uzanan modern pişirme teknikleriyle sunuyoruz. Bire bin veren Ege’nin bereketli topraklarında yetişmiş, güzel olduğu kadar doğal, doğal olduğu kadar lezzetli ürünleri yerel üreticilerden topluyor ve misafirlerimize ulaştırıyoruz. Biz yöresel ürünlerin sağlıklı ve lezzetli olduklarına inanıyor, topraktan mevsiminde elde ettiğimiz ürünleri geleneksel yöntemlerle hazırlayıp, kendi bahçemizde yetişen soğuk sıkım usulü elde ettiğimiz zeytinyağımız ve bahçemizde yetiştirdiğimiz taze sebze ve baharatlar ile harmanlayıp pişiriyoruz.

Yerel ve yöresel değerlere verdiğimiz önem çerçevesinde, UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeye hak kazanan ilk Türk mutfağı unvanına sahip Gaziantep yemeklerini misafirlerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kentlerimizin gastronomi alanında uluslararası arenadaki gücü son derece büyük. Geçtiğimiz ay düzenlediğimiz Antakya Lezzet Günleri çok büyük ilgi gördü. 4 yıl önce başlattığımız “Lezzet Günleri” projemizle Antep, Adana ve tüm diğer illerimizin farklı lezzetlerini yerli ve yabancı misafirlerimizin deneyimlemesini sağlamayı hedefledik. Sofranın birleştirici gücüne olan inancımızla, gelecek dönemde de yerel mutfaklarımızı ve değerlerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.”