Balıkesir Teknokent'ten ücretsiz yazılım kursu

Balıkesir Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren yazılım firmalarında yazılım personeli olarak istihdam edilmek üzere, Balıkesir Teknokent - Kodline Akademi işbirliğiyle ücretsiz yazılım kursları başlatıldı.

Balıkesir Teknokent'ten ücretsiz yazılım kursu

Balıkesir Teknokent - Kodline Akademi işbirliğiyle HTML, CSS, JS, MYSQL ve PHP dilleri üzerine ücretsiz verilecek yazılım kursu, 9 Kasım 2021 tarihi itibariyle başladı. 

Eğitimlerin haftanın 3 günü 5’er saatten oluşacağını ifade eden Balıkesir Teknokent Genel Müdürü Öğretim Görevlisi Burcu Aydemir, kurs ile ilgili olarak; "Teknokentimiz bünyesinde faaliyet gösteren yazılım firmalarımızın artan yazılım personeli ihtiyacını karşılamak ve sektöre iyi yetişmiş yazılımcı kazandırmak amacıyla bu kursu vermeye karar verdik. Kurs bitimimde başarılı olan Öğrencilerimize istihdam garantisi verdik. İlk etapta 15 personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz" dedi.

Balıkesir Teknokent Buluş biriminde gerçekleşecek kursun HTML, CSS, JS, MYSQL ve PHP dilleri üzerine verileceğini ve talep halinde kurslara Flutter eğitiminin de ekleneceğini kaydeden Aydemir, açıklamasında "Kursta başarılı olan öğrencilerimiz Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalarda part time ya da  full time çalışma imkanına sahip olacaktır" bilgisine yer verdi.

Aynı zamanda bir "Balıkesir Teknokent Firması" olan Kodline Akademi işbirliği ile düzenlenen kurs bünyesinde öğrencilerin bilgi seviyelerine göre sıfırdan ya da ileri düzey kodlama eğitimi verilecek. Kurs, genel geçer bilgilerden öte direkt olarak sektörde iş yapabilecek düzeyde eğitim bilgilerini içerecek.