Marmarisli öğrenciler 'orman benim 'projesi ile buluştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için Orman Benim etkinliği düzenlendi. İlköğretim okulunda ekipler tarafından getirilen simülasyon aracında ormanların güzelliğini ve faydalarını izleyen öğrenciler, oyunlar ile fidan dikmeyi de öğrendi.

Marmarisli öğrenciler 'orman benim 'projesi ile buluştu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" etkinliği düzenlendi. İlköğretim okulunda ekipler tarafından getirilen simülasyon aracında ormanların güzelliğini ve faydalarını izleyen öğrenciler, oyunlar ile fidan dikmeyi de öğrendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde aynı anda başlattığı orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin azaltılarak çevreye olan zararın en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla “Orman Benim” projesi düzenlenmeye devam ediyor. Etkinlikler dahilinde Marmaris Orman İşletme Müdür Yardımcısı Volkan Aydın, Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı şefler, ormancılar ve personeller ile birlikte Marmaris’in Beldibi Mahallesi’nde bir ilköğretim okulunda düzenlenen etkinlikte öğrencilere öğretmenleri de eşlik ederek hem eğlendiler hem de ormanların faydaları hakkında bilgilendiler.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin organize ettiği programda içinde 5 D simülasyon düzeneği olan bir araç okul bahçesine getirildi. Öğrencilere ormanı anlatan film izletildi. Okul bahçesinde öğrencilere ağaç türleri ve doğru fidan nasıl dikilir uygulamalı olarak öğretilirken, çuval yarışı, tahtalardan oyunlar, sandalye kapmaca, bilmeceler gibi çocuk oyunları da oynatılarak eğlenerek öğrenmeleri sağlandı.